A bioélelmiszert azért érdemes választani, mert számos káros anyagból kevesebbet, egészségvédő
anyagból pedig többet tartalmaz.
A BIOtermékek ára és értéke
A biotermékek drágábbak konvencionális megfelelőiknél. Jogos kérdés a fogyasztó részéről, milyen
többletet kaphat, ha megfizeti a különbözetet. A bioélelmiszerek valóban kevesebb káros és több
hasznos összetevőt tartalmaznak?
Milyen különbségek mutathatók ki a BIO és a konvencionális élelmiszerek között?
Metaanalízist végeztek 343 publikáció felhasználásával. Összefoglaló ITT!
A
növényi élelmiszerek beltartalmi értékeivel kapcsolatban az alábbiakat állapították meg:
Védőanyagok az oxidatív károsodás ellen
A szintetikus kémiai növényvédő szerek nélkül termesztett ökológiai növények több fenolt és
polifenolt állítanak elő, hogy védekezzenek a kártevőkkel és az általuk okozott sérülésekkel
szemben. Az ember szervezetében a fenolok és polifenolok segítenek az olyan betegségek
megelőzésében, melyeket az oxidatív károsodás vált ki, vag