AGRÁRMINISZTÉRIUM
TÁMOGATÁSÁVAL

BIO-beltartalom

A bioélelmiszert azért érdemes választani, mert számos káros anyagból kevesebbet, egészségvédő anyagból pedig többet tartalmaz.

A BIOtermékek ára és értéke

A biotermékek drágábbak konvencionális megfelelőiknél. Jogos kérdés a fogyasztó részéről, milyen többletet kaphat, ha megfizeti a különbözetet. A bioélelmiszerek valóban kevesebb káros és több hasznos összetevőt tartalmaznak?

Milyen különbségek mutathatók ki a BIO és a konvencionális élelmiszerek között?

Metaanalízist végeztek 343 publikáció felhasználásával. 
Összefoglaló ITT!

 
A növényi élelmiszerek beltartalmi értékeivel kapcsolatban az alábbiakat állapították meg:

Védőanyagok az oxidatív
károsodás ellen

A szintetikus kémiai növényvédő szerek nélkül termesztett ökológiai növények több fenolt és polifenolt állítanak elő, hogy védekezzenek a kártevőkkel és az általuk okozott sérülésekkel szemben. Az ember szervezetében a fenolok és polifenolok segítenek az olyan betegségek megelőzésében, melyeket az oxidatív károsodás vált ki, vag