Hazánk területén évszázadokon keresztül úgy gazdálkodtak, hogy a növénytermesztés és az állattartás egy gazdaságon belül szerves egészet alkotott. A réti széna, a szemes takarmány és az alomanyag a gazdaságban termett, a „lóerőket” az igásállatok adták, az istállótrágya a termőföldet gazdagította. Azokat a területeket, ahol a talajminőség nem tette lehetővé a szántóföldi művelést, legeltetéses állattartással hasznosították. Hajdanán nem is lehetett volna állattartás nélkül túlélni a teleket. A gyapjú kellett a posztóhoz, a bőr a lábbelihez és a lószerszámhoz, a pehely a dunyhába.
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. szerkesztésében -
Bioporta füzetek 3,4,6,9,10,13,16 szám
Greenpeace szerkesztésében -
A neonikotinoid növényvédő szerek veszélyei a környezetünkre
A bio állattartás élelmezésbiztonsági, állatjólléti és környezeti sajátosságai
A tyúkokat nem zárjuk ketrecbe
Amerikai nagyüzem – európai ökogazdaság – hús, de milyen áron?
Az ökológiai állattartás és a gyógynövények
Az ökológiai állattartás szabályai
Egy új EU jelentés felfedi az antibiotikumok túlzott mértékű használatának és az ember betegségekkel szembeni ellenálló képességének kapcsolatát
Kanada: 37 millió méh pusztult el GMO növények neonikotinoid permetezését követően